FOTO 75 tineri din județul Constanța au învățat cum să fie cetățeni activi în comunitate

75 tineri din județul Constanța au învățat cum să fie cetățeni activi în comunitate

Șaptezeci și cinci de tineri din județul Constanța au dobândit competențe pentru a fi cetățeni de succes. Timp de trei luni, tinerii din județul Constanța au putut participa la cinci ateliere care îi pregătesc pentru succes în viață, în localitățile Mangalia, Hârșova, Peștera și Medgidia.

În cadrul proiectului „Habar n-am despre…” au fost organizate ateliere pe diverse teme de interes pentru tineri și pentru comunitate. Astfel, atelierul „Habar n-am despre… democrație participativă” a atras tineri dornici de a învăța cum se pot implica în viața comunității, în timp ce atelierul „Habar n-am despre… comunicare” a dezvăluit tinerilor participanți principiile și mecanismele unei comunicări eficiente. Atelierul „Habar n-am despre… dezvoltare durabilă” a introdus participanților provocări legate de dezvoltarea sustenabilă a comunităților, iar în cadrul atelierului „Habar n-am despre… utilizarea instrumentelor digitale pentru cetățenie activă”, participanții au învățat să creeze și să deruleze o campanie de informare a tinerilor prin intermediul platformelor de social media și al aplicațiilor de lucru în echipă, la distanță. în fine, atelierul „Habar n-am despre… teatru-forum” a introdus participanții în metodele de incluziune socială prin teatru, iar aceștia chiar au fost provocați să se implice în imaginarea unui scenariu de teatru-forum.

Tinerii participanți, cu vârste între 14 – 24 ani, și-au manifestat entuziasmul cu privire la acest proiect, fapt evidențiat în evaluările atelierelor. Cei mai mulți dintre ei apreciază că informațiile și competențele dobândite le vor fi de folos mai departe, la studii sau în comunitate.

„Proiectul <<Habar n-am despre…>> a fost primul astfel de proiect derulat de Asociația Zâmbete Colorate în județul Constanța, o adevărată provocare pentru asociație, care derulează activități centrate în regiunea Olteniei. Pe durata celor trei luni de proiect din <<țara Dobrogei>>, am cunoscut tineri din mediul rural, cât și din mediul urban mic, cu dorință de cunoaștere, creativi, cu interes crescut de a descoperi din tainele temelor propuse în proiect. Ne propunem să continuăm demersul de a susține tinerii să capete competențe utile în viață și în comunitate”, a declarat Antoanela Enăcache, coordonator proiect la Asociația Zâmbete Colorate.

Aceste ateliere au fost organizate în cadrul proiectului de tineret „Habar n-am despre…”, derulat de către Asociația Zâmbete Colorate și cofinanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*