Concurs de bandă desenată la Constanța. Copiii trebuie să-și imagineze “Ce face Moș Crăciun în vacanță”

Concurs de bandă desenată la Constanța
Concurs de bandă desenată la Constanța. FOTO Arhivă

V-aţi întrebat vreodată ce face Moş Crăciun în vacanţă? Aceasta a fost, în acest an, tema concursului judeţean de creaţie de bandă desenată „BD Noël-BD Santa“, concurs ajuns la a III-a ediție.

Competiția a fost inițiată de către Şcoala Gimnazială 33 „Anghel Saligny“ şi Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanţa. Concursul a ajuns anul acesta la ediția cu numărul trei și s-au înscris elevi de gimnaziu şi liceu din tot judeţul.

Cele peste 200 de lucrări în limba franceză sau engleză înscrise în concurs urmează a fi jurizate, iar premierea va avea loc sâmbătă, 15 decembrie, la ora 12.00, la Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman” din municipiul Constanța.

Expoziţia cu cele mai reuşite creaţii ale concursului va putea fi admirată în holul Bibliotecii până pe 15 ianuarie.

„Sperăm ca acest concurs să devină o tradiţie, cu timpul. Avem toate şansele, cred eu, deoarece organizatorii sunt la fel de entuziasmaţi ca și participanţii. Aşteptăm, de fiecare dată, cu nerăbdare, să primim benzile desenate ale concurenţilor şi apreciem foarte mult creativitatea, sensibilitatea şi originalitatea lucrărilor. Abordând această temă, copiii s-au aventurat în lumea fanteziei şi l-au pus pe Moş Crăciun în diferite ipostaze. Odihnindu-se în peisaje exotice sau castele autohtone, călătorind pe Marte sau înotând în mare, Moşul a fost răsfăţat de micii creatori de bandă desenată şi recompensat pentru generozitatea sa celebră. Călătoriile sale au fost, uneori, asemănătoare celor ale oamenilor obişnuiţi sau alteori, fantastice, ca ale unui supererou“ a declarat profesorul Cristina Chilianu, coordonator al proiectului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*