Fără animale de companie și mașini pe plaje. Amenzile ajung la 20.000 lei

Mașinile nu au voie pe plaja
Mașinile nu au voie pe plaja

Nu era nevoie să ni se reamintească, dar plajele au reguli stricte atunci când este vorba de acces. Mașinile și persoanele însoțite de animale nu au voie pe nisip.

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral spun că amploarea fenomentului îl face greu de gestionat.

Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor. De asemenea, este interzis accesul persoanelor însoţite de animale, cu excepţia câinilor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a câinilor utilitari care însoţesc personele cu dizabilităţi.

Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral aminteşte că pot fi sancţionaţi şi cei care depozitează materiale şi deşeuri de orice fel pe faleze, plaje, maluri şi în zonele de protecţie.

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO Un șmecher cu Mustang a rămas împotmolit în nisip pe plaja Mamaia | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*