Pompierii constănțeni au avut, la sfârșitul săptămânii trecute, peste 280 de intervenții

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat, în decursul weekendului care tocmai s-a încheiat, 284 misiuni.

Acordarea primului ajutor:

Echipajele SMURD au intervenit în 249 de situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare în cazul persoanelor cu afecțiuni medicale.

Accidente rutiere:

Salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a 12 accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța, soldate cu 16 victime, opt dintre ele fiind transportate la spital. Alte opt victime au primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital.

Incendii:

Pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea a nouă incendii, din care șapte au fost de vegetație uscată și miriște. În total, au fost afectate de flăcări aproximativ 30 de hectare. Pompierii au intervenit pentru lichidarea altor două incendii ce au afectat o anexă a unei pensiunii din localitatea Corbu – a ars camera centralei pe lemne pe o suprafață de 10 mp – și o casă din localitatea Comana – au fost afectate de flăcări acoperișul și mobilierul bucătăriei de vară pe o suprafață de 100 mp.

Misiuni în mediul acvatic:

În cursul dimineții de vineri, 05 august, pompierii militari au fost anunțați că o femeie a fost văzută căzând în Canalul Dunăre-Marea Neagră, de pe podul rutier Medgidia. La fața locului au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambarcațiune, un SMURD B, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, iar Căpitănia Portului Medgidia a trimis în sprijin o ambarcațiune. Femeia, în vârstă de 64 de ani, a fost recuperată din mediul acvatic, însă nu a răspuns favorabil manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acesteia.

Alte misiuni:

Pompierii militari au fost solicitați să intervină și în alte 13 situații, precum asigurare măsuri PSI la aterizare/ decolare elicopter SMURD, deblocări de ușă, transport persoane supraponderale etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*