Familia senatorului Gheorghe Dumitrașcu face lumină: CNSAS a confirmat că Dumitrașcu NU a fost colaborator al Securității

Profesorul Gheorghe Dumitrașcu. FOTO Adrian Boioglu, Constanța NEWS
Profesorul Gheorghe Dumitrașcu. FOTO Adrian Boioglu, Constanța NEWS

Apropiații fostului senator, Profesorul Gheorghe Dumitrașcu, cel care nu a întrunit voturile necesare pentru a fi numit cetățean de onoare al Constanței dă replica liberalilor.

Citește și: VIDEO S-a strigat: “RUȘINE!”. Cum și-au bătut joc consilierii municipali de onoarea profesorului Gheorghe Dumitrașcu

În timpul ședinței, unul dintre liberali a declarat că votul lor “împotrivă” vine ca urmare a unor suspiciuni legate de faptul că Gheorghe Dumitrașcu ar fi colaborat cu fosta securitate.

Familia senatorului spune că există deja o hotărâre a Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității care arată că Dumitrașcu nu a avut niciodată calitatea de lucrător sau colaborator al Securității. Totodată, apropiații profesorului au declarat pentru Constanța NEWS că iau în calcul ideea de a-i acționa în judecată pe cei care au făcut afirmațiile respective.

Reamintim că profesorul Gheorghe Dumitrașcu a fost propus astăzi pentru a primi titlul de Cetățean de Onoare al Constanței. Hotărârea a fost respinsă cu 6 voturi și cele mai multe au venit de la consilierii PNL.

Decizie CNSAS Gheorghe Dumitrașcu
Decizie CNSAS Gheorghe Dumitrașcu
Decizie CNSAS Gheorghe Dumitrașcu
Decizie CNSAS Gheorghe Dumitrașcu

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.