Atenție, cad plăcuțe noi cu numele străzilor! Găsitorii sunt rugați să le înapoieze la Primăria Constanța

Atenție, cad plăcuțele noi cu numele străzilor! FOTO CTnews.ro

În urmă cu două zile, Primăria Constanța anunța că a început înlocuirea plăcuțelor cu numele străzilor, fiind vorba de un nou design, o nouă culoare… Numai că treaba a fost făcută de mântuială, iar unele plăcuțe au început să părăsească zidurile și să umble de capul lor prin oraș.

Treabă făcută de mântuială, cam așa ar fi prima impresie cu privire la montajul și calitatea plăcuțelor nou instalate de firma ce a prins contractul cu Primăria Constanța. În loc de plăcuțe de tablă vopsită/emailată s-a optat pentru un nou material imprimat – alubond și printate UV. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, lucrările au fost demarate pe 11 decembrie, iar în prima etapă vor fi amplasate 396 de plăcuțe stradale cu denumirea străzilor și 53 de stâlpi cu 116 de indicatoare. Firma SC METALGAN COMPANY SRL din Pitești, cea care a câștigat contractul pentru mobilierul urban este cea care a câștigat și această licitație, de realizare și montare a plăcuțelor cu numele străzilor.

Din păcate, a doua zi după ce au fost montate, plăcuțele au început să cadă.

„Minunatele plăcuțe cu numele străzilor. Spoite cu aracet, deja prăbușite pe trotuar. Pe Mihai Viteazul, evident. Sunt din plastic, nu văd ce adeziv ar fi compatibil. Mergeam dinspre Tomis spre intersecția cu Bd Mamaia și am văzut-o căzută pe trotuar,“ ne-a semnalat o cititoare a CTnews.ro.

Între-adevăr, în fotografiile primite odată cu această sesizare se poate vedea cum plăcuța cu pricina a fost lipită în trei puncte cu un soi de silicon. Deplasați în teren am putut observa că toate sunt astfel lipite pe clădiri și sunt informații că au căzut și în alte locații, respectiv pe strada General Manu. Reprezentanții Primăriei Constanța spun că s-a ales această modalitate de montaj pentru că:

„nu toți proprietarii de clădiri și-au dat acordul pentru a fi montate cu holșuruburi, iar alții nu au fost găsiți acasă“.

Cetățenii care mai găsesc astfel de plăcuțe „obraznice“ ce nu vor să reziste pe ziduri cu puțin lipici sunt rugați să le predea la cel mai apropiat sediu al Primăriei

Nu se cunoaște valoarea contractului, dar potrivit pieței de profil, materialul de găsește la prețuri de 5 – 20 euro/mp depinzând de producător, iar printul între 18 – 22 euro/mp.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*