Au dat foc unei ferme din cauza unei datorii bănești

Baloții de paie au luat foc. FOTO ISU Dobrogea

Polițiștii constănțeni au identificat trei indivizi care în urmă cu mai bine de o lună de zile au dat foc unei ferme din localitatea Mihail Kogălniceanu. Doi dintre ei sunt arestați în ale cauze, iar cel de-al treilea a fost încarcerat acum.

În noaptea de 13 ianuarie, persoane neidentificate au aprins mai multe baloturi de paie, din incinta unei ferme, din localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, creând un prejudiciu de 350.000 de lei. A fost deschis un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de distrugere prin incendiere, iar în urma cercetărilor, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, împreună cu cei ai Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu, au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 21 și 28 de ani, toți din județul Constanța, bănuiți de comiterea faptei.

S-a stabilit că partea vătămată avea o datorie la unul dintre incendiatori, datorie survenită în urma tranzacționării unui autoturism. Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, cel care avea de primit banii ar fi Socarici Lucian-Bogdan. Acesta se află momentan în arest preventiv după ce la jumătatea lunii februarie polițiștii de la transporturi au efectuat percheziții într-un dosar de trafic și furt de combustibili de pe navele de pe Dunăre. Un alt suspect se află în arest preventiv după ce a fost depistat în trafic conducând un autoturism fără a deține permis de conducere.

Polițiștii constănțeni l-au reținut pe cel de-al treilea suspect pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, urmând ca în cursul zilei de 7 martie, acesta, împreună cu ceilalți doi, arestați în alte cauze, să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*