Evenimente diverse organizate de Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” de Ziua Internaționale a Copilului

Scenă din spectacolul "Pisica doldora de ban și nepoții ei orfani". FOTO Teatrul pentru copii și tineret Căluțul de mare

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” vă invită marți, 1 iunie, la evenimentele ce se vor desfășura la sediul instituției, din strada Aristide Karatzali, nr. 16.

Astfel, începând cu ora 11.00, micuții sunt așteptați la un spectacol oferit gratuit, în această zi specială, și anume piesa adaptată după povestea lui Samuel Marșak „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani”. Spectacolul recomandat etapei de vârstă 3+, a fost pus în scenă la Teatrul „Căluțul de Mare” de MC Ranin și Lică Gherghilescu, iar muzica a fost realizată de Dumitru Lupu.

Copiii sunt așteptați să o însoțească pe frumoasa dar vanitoasa pisică de Angora, cea bogată și stilată, în multele peripeții prin care va trece, alături de celelalte personaje, bătrânul motan Vasile, cât și Țapul și Capra, Cocoșul și Găina, Purcica vecină, dar și nepoțeii orfani, cei doi pisoi sărmani, ce trăiesc pe străzi, în frig și fără adăpost. In distribuție: Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Andrei Stroescu, Daniel Minciună, Claudia Brădescu, Alina Manțu, Clara Ghiuvelechian, Tiberiu Roșu.

„Menționăm că Teatrul „Căluțul de Mare” funcționează, în această perioadă, la o capacitate de 50 la sută, deci intrarea la spectacol se va desfășura în limita locurilor disponibile”, au precizat reprezentanții instituției.

De asemenea, tot marți, 1 iunie, copiii, și nu numai, sunt invitați să participe la expoziția de grafică și pictură „Omagiu copilăriei”, organizată în parteneriat cu Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța în foaierul Teatrului „Căluțul de Mare” dedicată Zilei Internaționale a Copilului. Expun elevi de gimnaziu și liceu, din cadrul profilului Arte Vizuale, sub coordonarea următoarelor cadre didactice: Apostolache Anca, Apostolache Georgian, Băluță Loretta, Besu Marieta, Ciucălău Roxana, Dimcea Mirela, Gherghe Daniela, Grigore Marcel, Luțai Mihaela, Popa Alexandra, Popescu Crinela, Seceleanu Maria.

Expoziția se va desfășura în perioada iunie – iulie, accesul fiind gratuit, conform programului instituției de spectacole.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*