Cea de-a IV-a ediție a conferinței „Psihologia în context multicultural”, la Universitatea Ovidius din Constanța

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în colaborare cu Colegiul Psihologilor din România, filiala Constanța, organizează, sâmbătă, 18 noiembrie 2023, cea de-a IV-a ediție a conferinței „Psihologia în context multicultural”.

Evenimentul științific va avea loc în Sala Senatului, Campus Corp A (Aleea Universității nr. 1), începând cu ora 9:00.

Conferința are ca obiective principale promovarea înțelegerii interculturale în practica psihologică, dezvoltarea competențelor profesioniștilor în lucrul cu diversitatea și explorarea impactului culturii asupra sănătății psihologice.

Printre temele ce vor fi dezbătute în cadrul conferinței se numără: influența culturală asupra stilurilor de parenting, integrarea tehnicilor psihoterapeutice în contexte multiculturale și promovarea sănătății psihologice și a bunăstării în comunități diverse. În plus, vor fi abordate strategii de adaptare a intervențiilor psihologice pentru a sprijini eficient individul într-o lume tot mai conectată cultural.

„Într-o eră în care diversitatea culturală este tot mai prezentă în cotidian, înțelegerea nuanțelor multiculturale devine o componentă cheie în practica psihologică. Este crucial să recunoaștem modul în care contextul cultural influențează comportamentul și procesele cognitive, pentru a asigura o îngrijire relevantă și sensibilă cultural. Astfel, accentuăm nevoia de a ne echipa cu instrumente care să faciliteze comunicarea și intervenția în moduri care respectă și valorizează diferențele individuale. Eforturile noastre se concentrează pe îmbogățirea competențelor profesionale într-un mod care să susțină binele comun și să promoveze o înțelegere reciprocă într-o societate diversificată”, precizează prof. univ. dr. habil. Mihaela Rus, președinte al comitetului de organizare și președintele filialei Constanța a Colegiului Psihologilor din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*