Eroul zilei: Aflat în timpul liber, un pompier constănțean a intervenit în ajutorul victimelor accidentului rutier din Valu lui Traian

Plt.adj. Mihail - Octavian Bucur. FOTO ISU Constanța

Aceasta este povestea plt.adj. Mihail – Octavian Bucur, încadrat la ISU Constanța din 2006 și din 2012 instructor la Centrul de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență, care miercuri dimineață a intervenit din timpul liber la un accident rutier:

„Dimineață, mergeam spre serviciu gândindu-mă la ce am de predat pompierilor care sunt la cursul de prim ajutor calificat. La un moment dat am văzut în fața mea un accident. Am oprit imediat si am văzut 2 mașini lovite. Ambii soferi aveau nevoie de ajutor. Una dintre masini era răsturnată pe plafon, erau scurgeri de combustibil si uleiuri. Șoferița era prinsă în centură, obnubilată așa că am ales să intervin si să o extrag de urgență. Am reușit să o duc intr-o zonă de siguranță, am făcut rapid o evaluare și am văzut că avea multiple contuzii, dar niciuna care să ii pună viața în pericol imediat. Apoi i-am explicat unei doamne care s-a oferit să ajute ce are de făcut si am alergat la celălalt șofer care era confuz, dar conștient. Avea multiple plăgi de la geamurile sparte. L-am pansat cu ce aveam în mașina mea, l-am adus lângă cealaltă victimă să ii pot supraveghea pe amândoi până au sosit echipajele de prim ajutor să ii preia.”

Felicitări, Octavian!

Salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța au fost solicitați să intervină miercuri, 9 iunie, în Valu lui Traian, la un accident rutier în urma căruia trei persoane au fost rănite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*