Intervenție salvatoare a unui polițist constănțean aflat în timpul liber

Agentul principal de poliție Răzvan Florin Ghircuș, din cadrul Secției 3 Constanța. FOTO: IPJ Constanța

Un polițist constănțean aflat în timpul liber a avut o intervenție salvatoare joi, 16 martie, când, observând un incendiul declanșat într-un apartament, a reușit să-l scoată pe proprietarul acestuia înainte de a se produce o tragedie.

Potrivit Poliției Județene Constanța, la data de 16 martie, în jurul orei 11.15, agentul principal de poliție Răzvan Florin Ghircuș, din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 3 Poliție, aflat în timpul liber, se deplasa cu autoturismul pe strada Baba Novac din municipiul Constanța. El a observat la un moment dat că dintr-un apartament situat la parterul unu bloc, iese fum. Polițistul a tras imediat autoturismul pe dreapta, a coborât și a alergat spre locul incendiului. În fața blocului, pe stradă, se aflau mai multe persoane agitate, care arătau spre apartamentul din care ieșea fum.

Polițistul a întrebat dacă este cineva înăuntru și i s-a răspuns că în apartamentul respectiv se află un bărbat.

Agentul de poliție a apelat imediat Serviciul de Urgență 112, pentru a sesiza incendiul și a solicita sprijin, apoi s-a apropiat de fereastra deschisă a locuinței și a văzut, în interior, un bărbat, de aproximativ 45 de ani. Polițistul a strigat la el să iasă din locuință, pentru că fumul devenea din ce în ce mai gros, aerul era irespirabil, iar flăcările amenințau să cuprindă întregul apartament. Bărbatul refuza, deoarece își căuta fratele bolnav, despre care credea că se află în casă.

În vreme ce pericolul creștea odată cu flăcările, polițistul a reușit să-l convingă pe acesta să se îndrepte spre ieșire. Apoi, a intrat în scara blocului, preluându-l pe bărbatul care tocmai ieșea din locuință. Acesta a primit îngrijiri medicale de la personalul ambulanței sosite la fața locului, iar acum este în afara oricărui pericol. La fel și fratele bărbatului care, în momentul izbucnirii incendiului, nu se afla în locuință.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*