Echipele Primăriei Constanța realizează inventarul tuturor clădirilor publice cu potențial risc seismic

Echipele Primăriei Constanța realizează inventarul tuturor clădirilor publice cu potențial risc seismic

Echipele municipalității realizează inventarul tuturor clădirilor publice cu potențial risc seismic din municipiul Constanța.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, 79 de grădinițe și școli din municipiu funcționează în clădiri construite înainte de 1978, iar dintre acestea numai 15 au fost expertizate tehnic în ultimii cinci ani.

„Fiecare clădire în care se desfășoară activități didactice care se află în patrimoniul administrației publice locale va fi evaluată tehnic. Vom vedea, în urma rapoartelor de expertiză, în funcție de încadrarea acestora în clase de risc seismic, unde se impun intervenții urgente. Siguranța copiilor noștri reprezintă o prioritate pentru noi. Nu putem să trecem nimic cu vederea!”, a precizat președintele Comisiei pentru reducere a riscului seismic, viceprimarul Ionuț Rusu.

Expertize tehnice se vor efectua și la imobilele aflate în administrarea RAEDPP Constanța. Acestea sunt amplasate preponderent în zona peninsulară și centrală a orașului și sunt construite în prima jumătate a secolului al XX-lea, după proiecte tehnice elaborate fără prescripții tehnice de protecție antiseismică. În urma rapoartelor de expertiză se vor stabili intervențiile necesare și se va realiza încadrarea acestor imobile în clase de importanță și risc seismic.

Comisia pentru reducerea riscului seismic, recent înființată la nivelul Primăriei Constanța, se întrunește săptămânal. Scopul acestei comisii este identificarea celor mai bune instrumente și soluții pentru punerea în siguranță a patrimoniului natural și construit de pe teritoriul municipiului Constanța pentru protejarea cetățenilor, creșterea calității vieții și pentru prevenirea, gestionarea și reducerea riscurilor generatoare de situații de urgență specifice, respectiv seism, alunecări de teren etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*