Echipajul puitorului de mine 274 a revenit acasă după două săptămâni de misiuni pe mare

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” s-a întors în portul militar Constanța. FOTO SMFN

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, cu număr de bordaj 274, s-a întors vineri, 30 octombrie, în portul militar Constanța,  după ce a participat la Exercițiul multinațional „NUSRET 20”, organizat de Forțele Navale ale Turciei, în Marea Egee, în perioada 17-27 octombrie.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, militarii români s-au instruit împreună cu partenerii străini, în vederea perfecționării deprinderilor comune în lupta contra minelor marine.

Nava, cu un echipaj alcătuit din 68 de militari, este comandată de căpitan-comandorul Daniel Gheorma, iar la bord a avut un detașament de scafandri EOD, specializați în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice pentru participarea la exercițiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*