Echipajul puitorului de mine 274 a revenit acasă după două săptămâni de misiuni pe mare

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”. FOTO SMFN

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, cu număr de bordaj 274, s-a întors vineri, 30 octombrie, în portul militar Constanța,  după ce a participat la Exercițiul multinațional „NUSRET 20”, organizat de Forțele Navale ale Turciei, în Marea Egee, în perioada 17-27 octombrie.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, militarii români s-au instruit împreună cu partenerii străini, în vederea perfecționării deprinderilor comune în lupta contra minelor marine.

Nava, cu un echipaj alcătuit din 68 de militari, este comandată de căpitan-comandorul Daniel Gheorma, iar la bord a avut un detașament de scafandri EOD, specializați în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice pentru participarea la exercițiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*