Fregata franceză “Le Premier-Maître L’Her” vine în Portul Constanța

Fregata Le Premier-Maître L'Her. FOTO Wikimedia
Fregata Le Premier-Maître L'Her. FOTO Wikimedia

Fregata franceză Le Premier-Maître L’Her va face o escală în portul Constanța, în perioada 7-10 octombrie. În timpul staționării în port, o delegație condusă de comandantul navei va efectua vizite protocolare la autoritățile locale și la comandantul Flotei, iar echipajul va avea posibilitatea de a vizita principalele atracții turistice ale Constanței.

La plecarea din portul Constanța, fregata franceză va participa la un exercițiu naval cu trageri de luptă împreună cu cinci nave militare românești (fregata Regele Ferdinand cu elicopter ambarcat, două corvete și două nave purtătoare de rachete) și trei avioane MIG 21 Lancer ale Forțelor Aeriene Române.

Exercițiile pe mare vor fi complexe și vor antrena intens echipajele în lupta în mediul aerian, de suprafață și submarin.

Fregata Le Premier-Maître L’Her face parte din clasa Classe d’Estienne d’Orves” d’Estienne d’Orves și a intrat în serviciul Marinei Militare Franceze la 5 decembrie 1981. Are un echipaj alcătuit din 7 ofițeri, 58maiștri militari și 24marinari. Nava are o lungime de 80,5m, lățimea de 10,3m și un pescaj de 5,6m. La un deplasament de 1330 tone, cele două motoare diesel SEMT Pielstick  de 12000 CP asigură o viteză maximă de 24 noduri. Fregata poate folosi în luptă patru rachete Exocet navă-navă, o rampă dublă Simbad pentru rachete Mistral, un tun de 100mm și două de 20mm, patru mitraliere de 12,7mm și 4 tuburi lans-torpile de 550mm.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*