Echipaje ale ISU Dobrogea intervin pentru salvarea unei ambulanțe cu doi copii bolnavi, care venea de la Tulcea și a rămas înzăpezită

Utilajele au deschis drumul ambulanțelor pentru a putea ajunge la pacienți și la spitale

O ambulanță cu doi copii bolnavi și mămicile acestora a rămas înzăpezită de la 3.00 dimineața în apropiere de localitatea Tașaul. Ambulanța plecase de la Spitalul Județean Tulcea spre cel din Constanța dar nu a făcut față drumului, chiar dacă era 4×4. Autoritățile din județul Constanța au trimis ajutoare pentru deblocarea mașinii, dar și un echipaj SMURD să preia pacienții.

Pentru că în Spitalul Județean Tulcea există un singur medic pediatru, atunci când acesta nu este de gardă, tot ceea ce înseamnă urgență pediatrică gravă se trimite la Constanța. Așa s-a întâmplat și în dimineața de 28 februarie, când s-a luat decizia în jurul orei 3.00 să se trimită un copil de 3 luni cu febră, altul de 5 ani cu tuse, cu o ambulanță 4×4 și personal medical la Constanța.

„În jurul orei 4.00, în apropiere de Tașaul, ambulanța nu a mai putut înainta și a ajuns în șanț. La fața locului sunt două utilaje, dar nu reușesc să o deszăpezească. Am cerut ajutorul autorităților din județul Constanța. În ambulanță este cald, dar mămicile copiilor au început să se panice“ a declarat dr. Dumitru Vâlcu, directorul SAJ Tulcea.

UPDATE

În jurul orei 8.30 utilajele au reușit să scoată din nămeți ambulanța care și-a continuat drumul spre spital.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*