Dumitru Bîltag, noul șef al IPJ Constanța: “Este o onoare pentru mine să îmi asum această responsabilitate”

Dumitru Bîltag, șeful IPJ Constanța

Dumitru Bîltag, noul șef al IPJ Constanța, a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre obiectivele pe care le are în această poziție.

El a enumerat și cele mai importante funcții pe care le-a ocupat până în prezent.

“Sunt singurul ofițer din Poliția Română care a condus la nivel teritorial pe parcursul a zece ani, nu vorbim de trei luni, cinci luni, un an, toate cele trei structuri mari de Poliție care sunt înființate în acest moment la nivelul județului Constanța. Din 2012 până în 2014 – șef BBCO Târgu Mureș, inspector șef pe parcursul a șapte ani și încă un și două luni șef BOS. Asta s-a întâmplat la Târgu Mureș” – Dumitru Bîltag.

El a afirmat că munca de poliție nu se poate face decât în echipă.

“Să nu credeți că am venit la Constanța fiindcă îmi lipsea această funcție din CV-ul meu. Am venit tocmai pentru că am înțeles că este necesar ca în echipă, cu susținere din partea conducerii ministerului și a Inspectoratului General al Poliției Române să implementăm acest proiect-pilot. Este o onoare pentru mine să îmi asum această responsabilitate, o fac cu cea mai bună credință și vă asigur că sunt încrezător în ceea ce putem să facem. Eu am înțeles că munca de poliție nu se poate face decât în echipă. Sunt convins că la nivelul IPJ Constanța, eu am fost la nivelul mai multor unități de poliție pe care le-am condus și am întâlnit mulți polițiști și vă spun că marea satisfacție a fost că de fiecare dată am întâlnit polițiști foarte bine pregătiți, cu un mare devotament pentru munca de poliție. Iar la situația operativă de pe raza județului Constanța sunt convins că în cadrul IPJ Constanța sunt polițiști de nădejde, adevărați profesioniști și am acceptat cu încredere să îmi asum această responsabilitate. Nu am niciun fel de emoție, vă spun sincer. Să nu credeți că sunt naiv sau inconștient. Nu mi se cere să fac altceva decât să îmi fac datoria, să am curaj să îmi fac datoria și să acționăm cu respectarea întregului cadru normativ în vigoare” – Dumitru Bîltag.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, prezent la Constanța, a explicat de ce l-a ales pe Dumitru Bîltag pentru această funcție.

“A abordat o serie de dosare cu foarte mult curaj și avem semnale că a reușit să producă efecte serioase acolo unde a investigat și unde a început aceste dosare. Ceea ce este un semn de curaj. Nu am găsit nimic în cariera domniei sale care să pună sub semnul îndoielii această încredere pe care i-o transfer și domnul secretar de stat, dar și șeful Poliției Române. Să nu credeți că am luat această decizie fără să mă consult cu domniile lor. Nu sunt genul de operator politic care crede că le știe pe toate. Nu sunt genul de operator politic care lucrează singur doar pentru imagine. Nu aceasta este stilul meu de muncă. Stilul meu de muncă este împreună cu colaboratorii, dezbătând deschis orice soluție, punând la îndoială orice argument, punând la test orice soluție” – Cătălin Predoiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*