Duminică vor fi vaccinate primele cadre medicale din Constanța împotriva COVID-19

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Un număr de 155 de cadre medicale din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța vor fi imunizate, duminică, 27 decembrie, în baza tranșei simbolice de 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 primită de România.

Potrivit Prefecturii Constanța, acest pas reprezintă FAZA 0 a campaniei de vaccinare în care sunt incluse 10 unități medicale din toată țara: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“ Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rușdea” Baia Mare, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“ Timișoara.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaționale, după cum urmează:

  • Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat (în județul Constanța sunt incluse 6 spitale: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Gafencu” Constanța, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul Municipal Mangalia);
  • Etapa a II-a – populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;
  • Etapa a III-a – populația generală.

În schema inițială, pentru etapele II și III, la nivelul județului Constanța a fost estimat un număr maxim de 36 de centre de vaccinare, dintre care 17 în municipiul Constanța. În urma analizelor făcute de specialiști, este posibil ca numărul centrelor să se modifice. O situație finală a centrelor de vaccinare va fi comunicată ulterior.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*