Nelu Tătaru anunță o extindere de 33 de paturi pentru pacienți infectați cu coronavirus în spitalele constănțene

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se află în județul Constanța pentru a evalua situația epidemiologică și capacitatea de tratare și testare din regiune.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat, joi, într-o vizită de lucru în județul Constanța a precizat că trei unități spitalicești vor primi, în total, 33 de paturi de terapie intensivă pentru pacienții internați cu COVID-19.

„În evaluarea pe care am făcut-o la Spitalul Județean vom avea o extensie de 14 paturi de Terapie Intensivă, la Spitalul de Pneumoftiziologie încă 12 paturi și la Spitalul Mangalia 7 paturi. Deci pentru Regiunea de Sud-Est o extensie de 33 de paturi pe care să le avem într-o rezervă în perioada următoare în funcție de evoluție. Nu trebuie să ne lăsăm doar în baza corpului medical, a spitalelor și a paturilor pe care le facem ca extensie. De astăzi avem 10 paturi aici în Terapie Intensivă, avem deja șase la Pneumoftiziologie și în decurs de două săptămâni le avem pe toate 12, săptămâna viitoare cele șapte din Mangalia sunt în funcție”, a precizat Nelu Tătaru.

El a spus că urmează o perioadă foarte grea, în care se speră într-o limitare a creșterii numărului cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus, iar multe dintre măsuri vor fi luate la nivel local.

„Avem 3 – 4 săptămâni grele, avem 3 – 4 săptămâni în care încercăm să limităm creșterea numărului de cazuri pentru a putea ajunge pe un platou. În contextul în care vedem în toată Europa numărul de cazuri crescând de la o zi la alta în care vedem lockdown-uri, în care vedem impuneri de restricții, haideți să participăm cu toți la scăderea numărului de cazuri. (…) Noi am luat aceste măsuri. Se impun la nivel local, în funcție de evoluția locală. Într-o localitate unde avem o creștere a numărului de cazuri atunci se impun și restricții suplimentare, ajungând chiar și la scenarii 3, cum este școala sau portul măștii și în exterior”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru se află astăzi în județul Constanța pentru a evalua situația epidemiologică și capacitatea de tratare și testare din regiune. Ministrul Sănătății vizitează spitalul Județean Constanța și unitatea sanitară din Mangalia, unde va discuta cu autoritățile locale, managementul unităților sanitare și cadrele medicale.

Conform ultimei raportări, la nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 128 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 94 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 106 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 85 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 40 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 18 ocupate).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*