Gemeni născuți în locuri diferite: unul în ambulanța SMURD, altul la spital. Mama nu știa că așteaptă doi bebeluși

Gemeni născuți în locuri diferite: unul în ambulanța SMURD, altul la spital. FOTO ISU Constanța

O femeie din Constanța a născut sâmbătă, 9 aprilie, gemeni, dar, pentru că nu știa că așteaptă doi copii, aceștia s-au născut în locații diferite. Primul dintre gemeni s-a născut în drum spre spital, în ambulanța SMURD Palas, iar cel de-al doilea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța povestesc că un apel la numărul unic de urgență 112 i-a mobilizat pe paramedicii de pe ambulanța SMURD a Detașamentului de Pompieri Constanța-Palas. Părea o intervenție obișnuită pentru ei: o femeie însărcinată, cu dureri și contracții. Au ajuns la solicitare, au evaluat pacienta și au decis să o transporte la Spitalul de Urgență. Pe drum, contracțiile au fost din ce în ce mai puternice, iar salvatorii au fost puși în fața faptului împlinit: copilul urma să vină pe lume în ambulanță. Cu emoție, Ștefan, Nicu, Marian și Cristina au asistat mămica la naștere.

„Evident că am avut mari emoții. Toți avem experiență de ani de zile, dar niciodată nu am avut un asemenea caz. Am văzut multe în toți acești ani, dar, se pare, în meseria aceasta mereu te confrunți cu o situație nouă. Nicio intervenție nu seamănă cu alta, nicio intervenție nu este una de rutină”, spune plt.maj. Ștefan Gărgăianu.

Bebelușul, o fetiță, a venit pe lume în ambulanța SMURD. Perfect sănătoasă și foarte frumoasă. Are în jur de trei kilograme. Paramedicii le-au transportat pe amândouă, mama și fiică, la Spitalul de Urgență. Copilul a fost dus pe Secția Neonatologie, iar mama, la Ginecologie, pentru consult.

Felicitări echipajului SMURD: plt.maj. Ștefan Gărgăianu, plt.maj. Nicolae Romaneț, plt. Marian Cristian Leca și voluntarului SMURD Cristina Tudorache. FOTO ISU Constanța

La scurt timp însă, echipajul SMURD, care aștepta cu nerăbdare să vadă dacă ambele sunt bine, a fost anunțat că mama avea, de fapt, gemeni, iar cel de-al doilea copil s-a născut la spital, spre surprinderea pompierilor militari, dar mai ales a medicului care știa că aceasta deja născuse.

Pe mama și pe gemenii ei îi așteaptă acasă încă patru copii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*