DSP Constanța trage un semnal de alarmă privind numărul ridicat de infecții respiratorii

Semnal de alarmă privind numărul ridicat de infecții respiratorii înregistrat în Constanța. FOTO: Pixabay

Virozele respiratorii reprezintă unul dintre cele mai comune tipuri de patologii cu transmitere interumană, mai ales în sezonul rece și sunt o infecție a căilor respiratorii superioare sau inferioare.

România se confruntă cu un număr ridicat de infecții respiratorii.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, la ultima raportare pe raza județului Constanța s-au înregistrat: infecții acute ale căilor respiratorii superioare – 3.546 de cazuri, pneumonii – 1.031 de cazuri, gripă – 115 cazuri.

Astfel, DSP Constanța trage un semnal de alarmă și face câteva recomandări populației pentru reducerea transmiterii infecțiilor. Prevenirea și controlul infecțiilor respiratorii sunt posibile în mare măsura dacă sunt respectate o serie de reguli:

  • respectarea cu strictețe a măsurilor igienico-sanitare;
  • purtarea măștii în spațiile închise aglomerate, slab ventilate;
  • evitarea spațiilor aglomerate;
  • în cazul copiilor care prezintă simptomele unei viroze respiratorii se recomandă izolarea și este important să nu meargă în comunități (grădiniță, școală, after school) pentru că pot răspândi foarte ușor infecția;
  • evitarea contactului cu persoanele simptomatice;
  • aerisirea încăperilor, sălilor de clasă sau a birourilor cu menținerea unei temperaturi de 18 – 20 grade C.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*