Fostul șef al Casei de Sănătate Constanța, reținut pentru luare de mită. Dragoș Poteleanu a luat șpăgi de peste 60.000 euro

Dragoș Poteleanu, fostul șef al CJAS Constanța. FOTO ziare.com
Dragoș Poteleanu, fostul șef al CJAS Constanța. FOTO ziare.com

Directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, Dragoș Poteleanu, a fost reținut de către procurorii anticorupție după mai multe ocazii în care a luat mită.

Anchetatorii spun că Poteleanu ar fi săvârșit nu mai puțin de șase infracțiuni în perioada 2012 – 2015.

“Dragoș Poteleanu a pretins și primit de la reprezentanții unor entități medicale private (denunțători în cauză), sumele totale de 57.000 euro, 15.500 lei și servicii medicale pentru sine și rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro).

Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unitățile respective.
În același context și în aceleași circumstanțe, la începutul lunii octombrie 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș a acceptat, în baza unei înțelegeri anterioare, primirea sumei de 7.000 lei de la reprezentantul unei unități medicale.

Inculpatului Poteleanu Dragoș i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând ca, la data de 04 noiembrie 2015 să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată în comunicatul de presă transmis de către DNA Constanța.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*