FOTO După muncă și răsplată: rezultate excelente la AKRO, pentru tinerii karateka de la CSO Ovidiu

Rezultate excelente pentru tinerii karateka de la CSO Ovidiu. FOTO CSO Ovidiu

La finele săptămânii trecute, Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic „Sydney 2000”, de la Izvorani, a găzduit Ashihara Karate Romanian Open (AKRO), cea mai importantă competiție a primei jumătăți de an pentru practicanții stilului de karate Ashihara. Întrecerile s-au desfășurat la toate categoriile de vârstă, copii, cadeți, juniori și seniori, pe durata a doua zile.

Desfășurată sub patronajul Federației Române de Arte Marțiale AKRO a adus la startul său aproximativ 350 de sportivi, reprezentând cele mai puternice cluburi din țară, cărora li s-a adăugat o puternică echipă din Serbia. Dintre aceștia nu au lipsit tinerii karateka de la CSO Ovidiu (15 practicanți) și Ashihara Karate Constanța – Ștefan Dojo (9 sportivi), cu toții antrenați de Sensei Ștefan Ghițulescu.

Rezultatele sportivilor de la malul mării au fost foarte bune, aceștia urcând de 16 ori pe podiumul de premiere (10 medalii pentru CSO Ovidiu și șase pentru Ahihara Karate Constanța), dintre care de patru ori pe cea mai înaltă treaptă!

„A fost un concurs foarte puternic, vorbim despre cea mai importantă competiție pe stil organizată la noi, după Campionatele Naționale. Rezultatele obținute ne mulțumesc, acestea încununând munca intensă a copiilor din ultimele luni, muncă recompensată de clasările obținute”, a declarat, pentru CTnews, Sensei Ștefan Ghițulescu.

Astfel, sportivii de la CSO Ovidiu revin acasă cu două medalii de aur, trei de argint și cinci de bronz. Pe cea mai înaltă treaptă, la categoriile la care au concurat, au urcat Eva Ghițulescu și Ilie Merlă. Medaliile de argint au fost cucerite de către Selciuc Șaban, Adrian Pagu și Flavius Pena, în timp medalii de bronz au revenit sportivilor Vlad Toboc, Andrei Marin, Andreea Guriță, Alexia Ardeleanu și Liviu Gheorghe.

La rândul lor, tinerii karateka de la Ashihara Karate Constanța – Ștefan Dojo au obținut două medalii de aur, prin Matei Nicolae și Silviu Echimescu, una de argint, prin Cristian Bogde, respectiv trei de bronz, prin Roxana Radu, Dumitru Agafiței și Fernando Cupcea.

Participări meritoase, chiar dacă nu au fost răsplătite cu medalii, au avut și sportivii Robert Echimescu și Sebastian Sapariuc, Alin Mititelu și Alexandru.

„Vreau să menționez că activitatea sportivilor de la CSO Ovidiu este sprijinită de către Primăria Orașului Ovidiu. Deasemenea, mulțumim conducerii CSO Ovidiu, pentru sprijinul oferit, dar și părinților pentru implicare și suportul oferit celor mici în practicarea artelor marțiale. Nu în ultimul rând, îi felicit pe sportivi pentru dedicarea dovedită în timpul pregătirii și pentru curajul arătat în competiție, mai ales că, în stilul nostru, întrecerile de kumite sunt full-contact”, a mai adăugat Sensei Ștefan Ghițulescu.

Următoarea competiție importantă pentru tinerii sportivi de la malul mării este programată pe 24 iulie, la Sala Sporturilor din Constanța, Cupa Gethika.

Stilul Ashihara face parte din „familia” de stiluri de arte marțiale dezvoltate din Kyokushinkai, chiar dacă implică lupte de contact și kata complet diferite. Stilul a fost fondat și dezvoltat de către maestrul japonez Hideyuki Ashihara, în 1980, acesta fiind un fost practicant și instructor Kyokushinkai. Stilul se bazează pe conceptul Sabaki (din japoneză, se traduce prin „a canaliza energia eficient”, iar în artele marțiale presupune știința de a te folosi de forța adversarului, la momentul potrivit, împotriva acestuia, indiferent de mărimea sa).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*