Dragorul maritim 29 a acostat, în siguranță, în portul militar Constanța

Dragorul maritim 29. FOTO Forțele Navale

Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a ajuns vineri, 9 septembrie, în jurul orei 14.00, în portul militar Constanța, unde a acostat, în siguranță, după ce joi, 8 septembrie, s-a deplasat în raionul maritim în care se afla, în derivă, o mina marină raportată de nava GSP „Falcon”.

După impactul cu mina marină, produs în noaptea de 8 septembrie, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile din raionul maritim respectiv, echipajul navei a intervenit pentru astuparea găurii de apă şi pentru limitarea efectelor pătrunderii apei de mare în compartimentul avariat. Ulterior, nava militară a executat marșul de întoarcere spre portul militar Constanța, cu sprijinul remorcherului maritim de intervenţie cu scafandri „Grozavul” și al remorcherului maritim „Viteazu”, care au asigurat asistență și cercetare contra minelor.

În urma producerii exploziei, nu au fost victime sau răniți, cei cei 75 de militari ai echipajului navei au ajuns în siguranţă în portul militar Constanţa, iar la bord nu au fost produse avarii majore.

În perioada următoare, nava urmează să fie reparată într-un şantier naval.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*