Două spectacole ale Teatrului de Stat Constanța în week-end, în locații diferite

Actrița Mirela Pană a câștigat Trofeul Bacău Fest Monodrame 2021. FOTO Teatrul de Stat Constanța

În weekend-ul care urmează, Teatrul de Stat Constanța prezintă două spectacole, în două locații diferite.

Astfel, vineri, 4 februarie, de la ora 19.00, la Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța – „#acedesiguranță”, de Ionuț Sociu, regia Bobi Pricop, un spectacol instalație dedicat adolescenților.

„#acedesiguranță” este o producție teatrală care are la bază o serie de narațiuni, într-o structură dramaturgică cu mai multe ramificații, create prin mijloace video. Povestea are în centru un grup de șapte liceeni, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, care lansează #acedesiguranță, o mișcare ce urmărește să dea voce pe TikTok adolescenților și experiențelor lor.

Spectacolul-instalație presupune ca spectatorii să fie împărțiți în grupuri mai mici, fiecare mergând în câte un spațiu în care un actor va ghida publicul într-o călătorie intensă spre această poveste ce se desfășoară în universul TikTok. „Ghidarea” spectatorilor va fi realizată de actorii Teatrului de Stat Constanța Andrei Bibire, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Cristiana Luca.

#acedesiguranță este o coproducție a Teatrului de Stat Constanța cu Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe și Teatrul de Nord Satu Mare. Scenografia îi aparține Oanei Micu, muzica și coregrafia sunt realizate de Eduard Gabia, iar de imagine și montaj este responsabil Iustin Șurpănelu.

#acedesiguranță, un spectacol-instalație

Duminică, 6 februarie, ora 19.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” – „Maria Tănase. O poveste”, regia și scenariul de Carmen Lidia Vidu.

Un spectacol care înfățișează o versiune despre viața celebrei cântărețe, cu aspecte ale personalității ei care sunt mai puțin cunoscute. Documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile și amintirile ei, analogii cu Edith Piaf sau cu Frida Kahlo, toate alcătuiesc o imagine coerentă a unei femei superbe și puternice. Într-o montare inedită, cu o imagistică luxuriantă, actrița și cântăreața Mirela Pană interpretează rolul Mariei Tănase, acompaniată de pianista Elena Gatcin. Multimedia – Cristina Baciu, scenografia – Lăcrămioara Dumitrașcu.

Maria Tănase. O poveste. FOTO TSC

Bilete pentru cele două reprezentații pot fi achiziționate la Centrul „Jean Constantin”, dar și online, pe platforma MyStage: https://www.mystage.ro/#/f=0+0+teatrul-de-stat-constanta_179+0+0.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*