Întrevedere a ministrului Apărării Naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos, la Mihail Kogălniceanu

Aeronava Eurofighter Typhoon. FOTO Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Ministrul român al Apărării Naționale, Vasile Dîncu, se va întâlni luni, 7 martie, cu ministrul Apărării Regatului Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

În prezent, în baza militară de la Mihail Kogălniceanu, se află un detașament compus din aproximativ 150 de militari aparținând Brigăzii 11 Air Assault din Regatul Țărilor de Jos, dislocat în România pentru a participa, în perioada 7 – 24 martie, la exercițiul multinațional „Rapid Falcon 22” din Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Babadag”, din județul Tulcea. La exercițiu vor participa și militari ai Batalionului 495 Parașutiști „Căpitan Ștefan Șoverth” din București și Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” din Constanța, precum și elicoptere românești și americane. Obiectivele acestui exercițiu sunt instruirea în comun, creșterea interoperabilității și a capacității comune de reacție, precum și dezvoltarea relațiilor funcționale între structurile participante.

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a avut și duminică, 6 martie, la sediul Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, o întrevedere bilaterală cu Florence Parly, ministrul francez al forțelor armate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*