Două persoane au fost reținute pentru înșelăciune și spălarea banilor

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 40 de ani, și o femeie, de 38 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și spălarea banilor.

Cei doi au fost conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, vor fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu propunere legală.

De asemenea, în cauză au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor celor două persoane.

La data de 6 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat șapte percheziții domiciliare în acest dosar, în județele Galați, Brăila și Olt.

În luna noiembrie 2022, persoanele cercetate s-ar fi angajat să comercializeze cereale către o societate comercială din județul Constanța, pentru care ar fi încasat de la beneficiar, cu tilu de avans, 200.000 de lei.

Ulterior, acestea nu ar mai livrat cantitatea de cereale către cumpărător, suma de bani ce reprezenta avansul fiind virată din contul societății către persoane fizice apropiate, cu diverse titluri nereale (plăți facturi, datorii), cu scopul de a disimula originea ilicită a banilor.

Ulterior, sumele de bani respective ar fi revenit în posesia persoanelor cercetate.

Prejudiciul total în cauză este de aproximativ 200.000 de lei.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie și două telefoane mobile.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Galați, Brăila, Olt, luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Galați, Brăila, Olt, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*