Primăria Mihai Viteazu a modernizat unitățile de învățământ din comună

Primăria Mihai Viteazu. FOTO Paul Alexe

Primăria comunei Mihai Viteazu a realizat o serie de investiții în infrastructura școlară, îmbunătățind astfel condițiile pe care elevii și cadrele didactice le au în unitățile de învățământ. Au fost schimbate, calorifere, sistemul de iluminat, au fost făcute lucrări de zugrăvire, dar și de izolare termică.

Viceprimarul Adrian Costache a prezentat pentru CTnews, detaliile lucrărilor efectuate pentru a îmbunătăți condițiile de învățare și siguranța elevilor.

Astfel, școala din Sinoe a trecut printr-un proces important de reabilitare.

Viceprimarul Adrian Costache a explicat că această renovare a constat, printre altele, în înlocuirea întregului sistem de iluminat cu unul modern, bazat pe tehnologie LED, care nu doar că asigură un nivel mai bun de lumină, dar și economisește energie.

“În primul rând am reparat fațada la școala Sinoe. Am înlocuit toate lămpile interioare, adică tot ce se numește iluminat în școala Sinoe. S-a schimbat tot sistemul de iluminat, s-a montat un sistem modern de leduri, mai puternic și mai eficient. S-au recondiționat toate caloriferele, s-au schimbat, s-au reparat, s-au înlocuit acolo unde erau deteriorate, s-au reparat uși și ferestre, s-au înlocuit încuietori acolo unde erau defecte”, a spus viceprimarul comunei Mihai Viteazu, Adrian Costache.

De aemenea, și Școala din Mihai Viteazu, dar și grădinițele din Sinoe și Mihai Viteazu, au trecut prin ample transformări.

Adrian Costache povestește:

“La Școala Mihai Viteazu au fost zugrăvite etajul 1, începând de la casa scării și toate clasele la nivelul superior. La fel s-au recondiționat caloriferele și s-au înlocuit acolo unde a fost nevoie. La grădinița din Mihai Viteazu s-au făcut lucrări de izolație termică în poduri. Același lucru a fost realizat și la Grădinița Sinoe. De asemenea, pardoseala de la Grădinița Mihai Viteazu s-a schimbat pentru că prezenta urme de mucegai și s-a scos până la beton și s-a înlocuit”, a declarat viceprimarul din Mihai Viteazu.

Toate aceste proiecte au fost realizate cu fonduri de la bugetul local, valoarea investițiilor ridicându-se la suma de 141.000 de lei fără TVA.

În comuna Mihai Viteazu, de la primul an de grădiniță până la ultima clasă de școală profesională sunt înscriși 700 de elevi, care învață în trei corpuri de clădire pentru școală și două corpuri de clădire pentru grădiniță.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*