Două noi cazuri de COVID-19, confirmate în Prefectura Constanța

Test pozitiv la COVID-19. FOTO Pixabay

Alte două cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost confirmate în rândul angajaților din Instituția Prefectului – Județul Constanța, bilanțul total ajungând la patru persoane infectate cu noul coronavirus.

Potrivit Prefecturii Constanța, este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, și o femeie de 46 de ani, internată la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.

Așa cum presupune protocolul impus de Direcția de Sănătate Publică Constanța, toate birourile din cadrul Instituției Prefectului au fost, miercuri, dezinfectate temeinic. În același timp, DSP Constanța a demarat anchetele epidemiologice.

De asemenea, primul caz de COVID-19 din Prefectura Constanța, înregistrat pe 6 iulie, nu mai poate fi considerat „caz activ”, având în vedere că angajata instituției a fost declarată vindecată.

„Trebuie să fim foarte atenți în continuare și să gestionăm această situație cu mult calm și maturitate. Respectăm toate recomandările DSP-ului și țin să le reamintesc, atât colegilor, cât și constănțenilor, faptul că acest virus are o forță deosebită și ne poate lovi pe fiecare dintre noi. În niciun moment, să nu fim neglijenți, pentru că repercusiunile pot fi foarte mari. Colegii noștri sunt bine îngrijiți de medicii constănțeni, iar starea lor generală este una bună. Le urăm, cu toții, însănătoșire grabnică!”, a declarat prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*