Masca devine obligatorie în Valu lui Traian și Techirghiol după ce ratele de incidență a cazurilor de COVID-19 au trecut 1,5 la mia de locuitori

COVID - 19 în județul Constanța. FOTO Pixabay

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență convocat, luni, 26 octombrie, în sistem electronic, a decis încadrarea localităților Valu lui Traian și Techirghiol în rata de incidență cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori.

Astfel, în urma depășirii ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19, în ultimele 14 zile, de 1,5/ 1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăriile Valu lui Traian și Techirghiol să întreprindă demersuri pentru respectarea, pe teritoriul localităților, a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2

„Măsurile prevăzute în anexele hotărârii – purtarea măștii de protecție în spații aglomerate, restaurante și cafenele cu activitate redusă la 30 la sută din capacitate ș.a.m.d., sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate”, au precizat reprezentanți ai Prefecturii Constanța.

Din datele colectate de DSP Constanța în ultimele 14 zile, localitatea Valu lui Traian a atins o rată de incidență de 1,58 la mie, ca urmare a infectării unui total de 27 de persoane dintr-o populație de 17.135 de oameni. În ceea ce privește localitatea Techirghiol, aceasta a atins o rată de incidență de 1,62 la mie, ca urmare a infectării unui total de 14 persoane dintr-o populație de 8.632 de oameni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*