Prefectul județului Constanța refuză invitația IPS Teodosie de a merge la mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei „întrucât respectă prevederile legii”

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța. FOTO Paul Alexe

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a comunicat că refuză invitația IPS Teodosie de a participa la festivitățile ce vor fi organizate pe 30 noiembrie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” întrucât „respectă prevederile legii, nefiind locuitor al comunei Ion Corvin”.

Într-un comunicat de presă al Prefecturii Constanța se precizează că 30 noiembrie, data sărbătorii dedicate Sfântului Apostol Andrei, este în fiecare an una plină de însemnătate pentru orice creștin-ortodox român, dar autoritățile au ca principală misiune grija față de fiecare cetățean, indiferent de locul de origine, domiciliu sau confesiune.

„În zilele următoare, punem mare accent pe ordinea publică și pe integritatea personală a fiecărui participant la pelerinaj. Vom avea grijă de siguranța sanitară a fiecăruia, prin organizarea de fluxuri și circuite prin care să se respecte toate normele de protecție sanitară. În acest sens, ieri (vineri – n.r.), efectivele de jandarmi și polițiști, alături de inspectori din cadrul DSP Constanța, au fost la Mănăstirea Peștera Sf. Andrei pentru stabilirea acestor circuite”, au transmis reprezentanții Prefecturii Constanța.

Potrivit acestora, jandarmii din Gruparea Mobilă „Tomis” sunt pregătiți pentru a dialoga cu oamenii și vor gestiona cu profesionalism orice situație, în vederea prevenirii unor eventuale incidente sau provocări.

„Foarte important de menționat este faptul că vom avea grijă și în privința respectării prevederilor legale actuale. Așadar, facem apel la înțelegerea credincioșilor care nu sunt din Ion Corvin și care nu vor putea participa la pelerinaj”, au mai anunțat sursele citate.

Referitor la invitația transmisă de Arhiepiscopia Tomisului, prefectul Silviu-Iulian Coșa a precizat că nu va fi prezent, în data de 30 noiembrie, la pelerinajul organizat la Peștera Sfântului Andrei, „întrucât respectă prevederile legii, nefiind locuitor al comunei Ion Corvin”.

„În același timp, îi îndemnăm la responsabilitate pe cei care vor participa, la pelerinajul de luni. Le recomandăm să țină cont de reglementările legale în vigoare, care fac referire la siguranța sanitară, a fiecăruia dintre ei, dar și a celor apropiați lor”, au mai transmis reprezentanții instituției.

După ce a pierdut în instanță dreptul de a organiza pelerinaj la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei”, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a transmis, în nume personal, o invitație către autoritățile statului român la manifestările ce vor fi organizate pe 30 noiembrie.

„Luni, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, în care ortodocșii și catolicii români îl cinstesc pe Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi. Arhiepiscopia Tomisului și Înaltpreasfințitul Teodosie, personal, invită autoritățile de Stat centrale și locale – Președinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari, Prefect, Președinte al Consiliului Județean, primari, consilieri județeni și locali etc, să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei”, se precizează într-un comunicat de sâmbătă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*