Două nave militare turceşti vor acosta în portul Constanţa

Una dintre navele ce vor ajunge în Portul Constanța este nava militară purtătoare de rachete TCG Kalkan (P-331)

Este vorba de nava militară purtătoare de rachete TCG Kalkan (P-331) şi corveta TCG Bartin (F-504), participante la Exerciţiul ‘Steaua de Mare – 2018’ (Deniz Yildizi 18) planificat de către Forţele Navale ale Republicii Turcia.

Exerciţiul ‘Steaua de Mare’ este desfăşurat în mod regulat în fiecare an prin participarea Forţelor Navale Turce, a Forţelor Aeriene Turce şi a Gărzii de Coastă Turce sub comanda Comandamentului Flotei Turce.

Printre obiectivele acestui exerciţiu se află dezvoltarea abilităţilor şi a capabilităţilor operaţionale ale unităţilor sau comandamentelor participante, sporirea nivelului de pregătire pentru luptă, precum şi contribuţia la menţinerea securităţii maritime la Marea Neagră, precizează ambasada. AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Florin Marin)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*