Două nave militare românești, un elicopter Puma Naval și aproximativ 320 de marinari au participat la exercițiul „Sea Breeze 20”

Exercițiul „Sea Breeze 20” la final. FOTO SMFN
FOTO arhiva SMFN

Două nave militare românești, un elicopter Puma Naval și aproximativ 320 de marinari au participat la Exercițiul multinațional „Sea Breeze 20”, unul dintre cele mai mari exerciții organizat şi coordonat de forțele navale ale Statelor Unite ale Americii şi ale Ucrainei, în vestul Mării Negre, sub egida Parteneriatului pentru Pace.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, la cea de-a XX-a ediție a exercițiului „Sea Breeze”, militarii de la corveta „Contraamiral Eustațiu Sebastian” și de la fregata „Regina Maria” au desfășurat împreună cu militarii parteneri din Bulgaria, Georgia, Norvegia, Spania, SUA, Turcia și Ucraina numeroase secvențe de instruire întrunită, atât în spațiul maritim, cât și în cel aerian și cel terestru, pentru asigurarea unei prezențe militare adaptate pe flancul sud-estic al NATO, în regiunea Mării Negre.

Corveta ,,Contraamiral Eustațiu Sebastian” a acostat în portul militar Mangalia, în după-amiaza zilei de luni, 27 iulie. Locțiitorul comandantului Flotei, contraamiralul de flotilă Ion Condur, a fost prezent la sosirea navei, prilej cu care a primit raportul comandantului navei, căpitan-comandorul Codrin Misăraș, cu privire la îndeplinirea tuturor obiectivelor încredințate de către conducerea Forțelor Navale Române, pe parcursul participării la Exercițiul „Sea Breeze 20”.

Fregata „Regina Maria” își continuă misiunile pe mare, în cadrul grupării navale permanente a Alianței Nord Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), din care face parte conform angajamentelor asumate de țara noastră față de parteneri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*