Fregata „Regele Ferdinand”, peste 100 de interogări ale navelor comerciale în Marea Mediterană

Fregata Regele Ferdinand (1)

Fregata „Regele Ferdinand” se află în Marea Mediterană, în perioada 13 mai – 11 iunie, unde participă la misiunile de monitorizare a traficului naval, ca parte a grupării navale a operației desfășurate sub egida Uniunii Europene, EUNAVFOR MED IRINI.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), nava a făcut escale în porturile Catania din Sicilia și Souda din Insula Creta, pentru refacerea capacității de luptă. În portul italian Catania, consulul adjunct de la Consulatul României din Catania, Dr. Ioan Iacob, a efectuat o vizită oficială la bordul navei militare, pentru a saluta echipajul și pentru a transmite aprecierile sale pentru datoria îndeplinită de Forțele Navale Române, în scopul îmbunătățirii sistemului de securitate din bazinul mediteraneean. Cu acest prilej, comandantul fregatei, comandor George-Victor Durea, i-a prezentat oficialului român capabilitățile navei și misiunile acesteia în zona de responsabilitate a Operației IRINI.

După plecarea din portul italian Catania, fregata a reluat executarea misiunilor de monitorizare a navelor comerciale care tranzitează aria de responsabilitate a operației Uniunii Europene. Navele militare din gruparea navală a Operației IRINI desfășoară acțiuni militare de asigurare a respectării embargoului armelor impus asupra Libiei de către Organizația Națiunilor Unite, precum și numeroase activități în comun, cum ar fi reaprovizionare cu combustibil pe mare, exerciții de verificare a navelor comerciale, manevre și evoluții navale, activități de zbor cu elicopterele navalizate ambarcate și activități de inserție a grupelor de forțe pentru operații speciale, atât cu sprijinul aparatelor de zbor, cât și cu cel al ambarcațiunilor rapide de la bord.

Până joi, 1 iunie, când a acostat în portul Souda din Insula Creta, fregata „Regele Ferdinand” a executat peste 100 de interogări ale navelor comerciale și au fost desfășurate, prin sondaj, vizite ale echipei de verificare a fregatei, la bordul unor nave comerciale, pentru prezentarea Operației EUNAVFOR MED IRINI în Marea Mediterană.

Fregata „Regele Ferdinand” a plecat duminică, 4 iunie, din portul grecesc Souda, pentru a continua misiunile de monitorizare și verificare a traficului maritim din aria de responsabilitate a Operației EUNAVFOR MED IRINI. Nava urmează să revină în țară la sfârșitul săptămânii viitoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*