România se alătură Coaliției maritime multinaționale din Orientul Mijlociu

România devine, prin Forțele Navale Române, membru al coaliției maritime multinaționale International Maritime Security Construct (IMSC), care operează în Orientul Mijlociu, în zonele strâmtorilor Hormuz și Bab el-Mandeb, pentru a asigura siguranța navigației pentru navele comerciale care tranzitează apele internaționale ale golfurilor Aden, Oman și Persic, precum și ale Mării Arabiei și Mării Roșii.

Structura operațională a coaliției, alcătuită din Albania, Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Lituania, Regatul Unit al Marii Britanii, România și Statele Unite ale Americii, sub titulatura Coalition Task Force „Sentinel”, are ca misiune principală respingerea atacurilor împotriva navelor comerciale, în zona maritimă din Orientul Mijlociu.

Coaliția maritimă multinațională IMSC a fost înființată în luna iulie a anului 2019, are sediul în Bahrein și acționează împreună cu Flota a V-a a SUA. Țara noastră este cel de-al nouălea stat care s-a alăturat IMSC, iar Forțele Navale Române vor participa cu ofițeri de stat major la forța navală multinațională „Sentinel”.

Angajamentul continuu al României pentru securitatea și apărarea comună demonstrează faptul că marinarii militari români se ridică la cele mai înalte standarde de pregătire și de integritate, în sprijinul intereselor României și ale stabilității regionale, iar prin misiunile îndeplinite cu profesionalism de militarii români, țara noastră este recunoscută ca un partener serios și credibil în cadrul comunității aliate și internaționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*