Șeful Statului Major al Forțelor Navale s-a întâlnit cu șeful Statului Major al Apărării din Spania

Șeful Statului Major al Forțelor Navale s-a întâlnit cu șeful Statului Major al Apărării din Spania. FOTO SMFN

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a primit joi, 25 martie, la sediul instituției din București, vizita oficială a șefului Statului Major al Apărării din Regatul Spaniei, amiral Teodoro Esteban López Calderón, aflat în România, în perioada 23 – 26 martie, la invitația șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

Întâlnirea a cuprins o prezentare generală a Forțelor Navale Române și discuții referitoare la activitățile bilaterale și programele comune în curs de derulare cu partenerul spaniol. După întâlnirea desfășurată la Statul Major al Forțelor Navale, oficialii români și spanioli s-au deplasat în garnizoana Constanța, unde au fost primiți la bordul navei-școală „Mircea”, Ambasadorul Onorific al României pe mările și oceanele lumii. Comandantul velierului, comandor Mircea Târhoacă, a realizat o prezentare a spațiilor în care cadeții își desfășoară activitățile în timpul marșurilor de instrucție și a tehnicii din comanda navei, care a beneficiat de o serie de lucrări de modernizare în ultimii ani.

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a fost vineri, 26 martie, gazda delegației româno-spaniole, căreia i-au fost prezentate elemente de infrastructură de educație și cercetare, printre care simulatorul Proteus și simulatorul integrat pentru conducerea navei. Dialogul purtat la instituția militară de învățământ superior de marină a vizat actualele colaborări în domeniu, precum și oportunitățile de implementare a unor proiecte comune între academiile navale ale celor doi parteneri NATO.

Vizita efectuată în Constanța s-a încheiat cu întâlnirea dintre amiralul spaniol și marinarii militari de la bordul fregatei ESPS 104 Méndez Núñez, nava comandant a grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), care participă, în această perioadă, la exercițiul multinațional „Sea Shield 21”, organizat de Forțelor Navale Române.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*