Două nave militare românești participă, săptămâna aceasta, la exercițiul multinațional „Sea Breeze 20”

Instrucția multinațională în vestul Mării Negre continuă. FOTO SMFN
Instrucția multinațională în vestul Mării Negre continuă. FOTO SMFN

Forțele Navale Române participă cu corveta „Contraamiral Eustațiu Sebastian” și fregata „Regina Maria” la Exercițiul multinațional „Sea Breeze 20”, care se desfășoară în perioada 20 – 27 iulie, în apele teritoriale ale Ucrainei, în apele internaționale ale Mării Negre și în portul Odessa.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), „Sea Breeze 20” este organizat şi coordonat de către Forțele Navale ale Statelor Unite ale Americii și Forțele Navale Ucrainene, iar la acest exercițiu participă peste 20 de nave militare, 19 aeronave și ofițeri de stat major din Bulgaria, Georgia, Norvegia, România, Spania, SUA, Turcia și Ucraina, în total aproximativ 2.000 de militari.

„Exercițiul multinațional „Sea Breeze 20” face parte din planul de măsuri de asigurare a securității Aliaților pe flancul estic al NATO și este un factor de dezvoltare a relațiilor bilaterale româno-ucrainene. Participarea constantă a Forțelor Navale Române la acest exercițiu anual, din anul 2013 până în prezent, se înscrie în sfera eforturilor depuse de țara noastră pentru consolidarea posturii de descurajare şi de apărare a NATO în regiunea Mării Negre, prin asigurarea unei prezențe militare adaptate, atât în spațiul maritim, cât și în cel aerian și terestru”, au precizat reprezentanții SMFN.

Exercițiul cuprinde scenarii de luptă antisubmarin, la suprafață și antiaeriană, manevre și evoluții navale, precum și secvențe de căutare și salvare vieți omenești pe mare, de reaprovizionare și de remorcare a unei nave aflate în dificultate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*