VIDEO Intervenție a scafandrilor militari pentru neutralizarea unui proiectil vechi de artilerie, găsit în mare, în apropiere de Eforie Nord

Proiectil vechi de artilerie, găsit în mare, în apropiere de Eforie Nord. FOTO SMFN

O echipă formată din cinci scafandri de luptă EOD, specializați în lucrul cu explozivii, a executat luni, 11 iulie, o misiune de neutralizare a unui proiectil vechi de artilerie, care se afla pe fundul mării, la aproximativ 200 de metri distanță de țărmul românesc travers de Eforie Nord.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, intervenția scafandrilor militari s-a realizat în urma informării primite din partea scafandrilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, care au descoperit obiectul suspect în timpul unor scufundări de antrenament.

„Scafandrii militari aflați în Serviciul de Luptă Permanent al Forțelor Navale au plecat cu două ambarcațiuni rapide, în jurul orei 15.50, din portul militar Constanța și s-au deplasat la fața locului pentru executarea misiunii specifice. În urma verificării efectuate, scafandrii EOD au constatat că obiectul se afla la cinci metri adâncime, era un proiectil calibru 76 mm și avea depuneri pietrificate de scoici, neputând estima perioada în care a fost utilizat. Operatorii militari au utilizat procedurile operaționale standard de neutralizare prin distrugere a dispozitivului, pentru a eliminarea pericolului, într-un raion de siguranță din zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române”, au transmis reprezentanții SMFN.

Intervenția s-a încheiat în seara zilei de 11 iulie, în jurul orei 18.30.

Secția de scafandri EOD din subordinea Centrului de Scafandri este unica structură din România special destinată să intervină la dispozitivele explozive neexplodate sub apă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*