Dosar penal întocmit de polițiștii de frontieră din Vama Veche pentru introducerea ilegală în țară a unei arme de foc

Pistolul și muniția au fost confiscate. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au întocmit lucrare penală pe numele unui cetățean român, care avea asupra sa un pistol cu gaze și zeci de cartușe, pentru care nu deținea autorizație.

În data de 13 decembrie, în jurul orei 4.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Astfel, cu ocazia controlului de frontieră, cetățeanul român A.I., în vârstă de 30 ani, domiciliat pe raza județului Constanța, a declarat faptul că deține un pistol cu gaze, de calibru 9 mm, precum și 50 de cartușe. Acesta a achiziționat arma și muniția din Turcia și nu cunoștea faptul că este necesară o autorizaţie pentru procurarea unei astfel de arme.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor prin deținerea sau portul fără drept de arme neletale și contrabandă calificată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*