Dosar de cercetare penală după ce la o secție din Constanța un votant a primit un buletin gata ștampilat

Secția de votare 203 din Constanța
Secție de votare din Constanța. FOTO arhiva CTNews

Polițiști din cadrul Secției 4 au fost sesizați cu privire la producerea unui incident electoral la secția de votare nr. 90.

„Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, după ce și-ar fi exprimat dreptul la vot, un alegător nu ar fi introdus în urnă buletinul de vot pentru camera Deputaților, lăsându-l pe biroul comisiei de votare. Ulterior, pentru vot s-a prezentat un alt alegător, căruia i s-a înmânat buletinul de vot deja ștampilat”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Persoana în cauză a primit un nou buletin de vot pentru a-și exercita dreptul, iar buletinul de vot care face obiectul cercetărilor a fost anulat și ridicat în vederea continuării verificărilor.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la fraudă la vot.

În rest, potrivit IPJ Constanța, până la această oră nu s-au înregistrat incidente deosebite de ordine publică care să afecteze desfășurarea procesului electoral în județul Constanța.

„Au fost înregistrate șapte sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, dintre care trei nu se confirmă, iar una este în curs de verificare”, au mai transmis sursele citate.

Drept urmare, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 4.500 de lei și au fost sesizate și două fapte de natură penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*