Donezi sânge, primești invitații la concerte și piese de teatru. Începe campania “Share your blood, Save a life!”

Donatori de sânge
Donatori de sânge. FOTO arhivă

Donatorii de sânge sunt răsplătiți de două ori la malul mării. O campanie organizată de JCI Constanța și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine îi motivează pe donatori cu ajutorul premiilor suplimentare.

Programul “Share your blood, Save a life!” are loc în perioada 21 – 23 martie 2016. El este menit să arate constănțenilor că este nevoie în permanență de produse sanguine în unitățile medicale și donatorii pot să salveze vieți în acest fel.

Oricine poate să meargă în aceste zile la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, situat pe strada Nicolae Iorga nr. 85. Programul pentru donare este zilnic, între orele 7.30 – 12.00.

Donatorii vor primi o invitație la un spectacol artistic organizat în Doors Club sau la Restaurant Harlequin Mamaia.

Puțină lume știe că dacă donezi mai puțin de 500 ml de sânge poți să salvezi trei vieți omenești. Cantitatea de sânge donat se reface ca volum într-un interval de timp de până la patru săptămâni. În plus, pentru a putea dona sânge, vi se efectuează un mini-set de analize gratuit, inclusiv se măsoară tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului și nivelul de hemoglobina din sânge.

Criterii pentru donatorii de sânge:
Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 – 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit şi / sau nu suferă în prezent de hepatită virală, TBC, sifilis, infecţie cu HIV, malaria, bruceloza, ulcer, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, afecţiuni neurologice, neoplazii.

Persoanele cu vârste de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice.

Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și un minimum de 500 ml de lichide.

“Dacă v-ați decis să donați sânge, vă așteptăm în perioada 21 – 23 martie, între orele 7.30 – 12.00, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța, strada Nicolae Iorga nr. 85, având asupra dumneavoastră un act de identitate (buletin, carte identitate, document provizoriu de identitate, permis de conducere, pașaport), în original și în termenul de valabilitate”, au transmis reprezentanții JCI Constanța.

Echipa JCI Constanța merge să doneze sânge pe 22 martie, la ora 8.00.

Afișul campaniei "Share your blood, Save a Life"
Afișul campaniei “Share your blood, Save a Life”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*