Bogdan Huțucă: “Spitalul dedicat sănătății mamei și copilului din Constanța va fi construit cu finanțare de la Banca Europeană de Investiții”

Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța.

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă a făcut o serie de precizări cu privire la finanțarea pentru lucrările de la spitalul nou pentru mame și copii ce urmează a fi construit în Constanța.

”Dacă suntem cinstiți și nu tratăm politicianist și electoral problema spitalelor din PNRR, Constanța a câștigat timp prețios pentru a realiza spitalul dedicat mamelor și copiilor. Schimbarea sursei de finanțare din PNRR în Banca Europeană de Investiții înseamnă, pe scurt, termene reduse de decont, în sistem bancar, dar și termene de execuție mai lungi, cu cel puțin un an. În acest moment putem spune că în Constanța vom avea două noi spitale, puse în funcțiune în 2026, respectiv 2027”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

”Nimeni nu este ”fericit” după propunerea de schimbare a sursei de finanțare dar sursele problemei de fond sunt și la București și la Constanța. În primul rând, comunicarea pe subiect a Ministerului Sănătății nu a fost corectă și promptă. Au comunicat și explicat post-factum o decizie pe care au luat-o în comitetul interministerial. În al doilea rând, nici proiectul spitalului nu se afla într-un stadiu suficient de avansat încât să nu comporte nici un factor de risc. Chiar puteam să pierdem acești bani”, a subliniat deputatul PNL.

 ”Spitalul pentru mame și copii este un obiectiv mult prea important pentru județul Constanța. Nu va fi abandonat. Asigurăm constănțenii că acest obiectiv va fi realizat cu fonduri obținute de la Banca Europeană pentru Investiții”, a continuat acesta.  

”Ce ține de noi este să înțelegem foarte clar că am câștigat un an pentru a executa solid acest spital nou în Constanța. În același timp trebuie să înțelegem că un an nu este o veșnicie. Consilierii județeni ai PNL vor cere constant și recurent rapoarte de progres pe care le vom prezenta opiniei publice. Constănțenii trebuie să știe adevărul, necosmetizat”, a punctat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța și președinte al Comisiei pentru Buget din Camera Deputaților.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*