Doi dintre pacienții transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase au murit

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. FOTO IGSU

Doi dintre pacienții transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase, după incendiul de vineri, au murit la unitățile medicale unde fuseseră transferați.

Spitalul Județean Constanța a anunțat decesul unui pacient de 75 de ani, care prezenta multiple comorbidități.

“Cu regret  anunțăm că în cursul serii de 04.10, unul dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19, transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase,  a decedat.  Acesta avea 75 de ani și, în afară de infecția cu SARS CoV 2, prezenta mai multe comorbidități. Cauza decesului nu are legătură cu incidentul de vineri,  evoluția bolii fiind una gravă.

Pacientul a fost inițial spitalizat în secția exterioară Agigea, deoarece vineri, starea sa de sănătate era stabilă.  În cursul zilei de sâmbătă starea pacientului s-a agravat și a fost transferat în secția Terapie Intensiva, la Spitalul Județean.  Din pricina SARS CoV 2 și a multiplelor comorbididăți,  starea pacientului a continuat să se agraveze și, în ciuda tuturor tratamentelor și manevrelor efectuate, a  survenit decesul”, a anunțat Spitalul Județean Constanța.  

De asemenea, a mai murit un alt pacient transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase, fiind vorba de un pacient de 63 de ani. Decesul acestuia a survenit la Spitalul de Pneumoftiziologie.

În urma incendiului de vineri, de la Spitalul de Boli Infecțioase au murit șapte persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*