Protest cu sute de participanți în fața Prefecturii Constanța împotriva măsurilor de protecţie impuse în contextul pandemiei de COVID-19

Sute de persoane au participat, duminică, 28 martie, la un protest în fața Prefecturii Constanța

Sute de persoane au participat, duminică, 28 martie, la un protest în fața Prefecturii Constanța împotriva măsurilor de protecţie impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Manifestarea de la Constanţa a fost inițiată pe o pagină de socializare, fără să aibă aprobările necesare, iar cei prezenți la protest au scandat împotriva Guvernului, au cerut deschiderea sectorului HORECA și au strigat „Libertate, libertate”.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean Constanţa au fost prezenți la această manifestație pentru asigurarea măsurilor de ordine publică dar şi pentru a se asigura că sunt respectate măsurile preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic și au anunțat că organizatorii protestului vor fi sancționați pentru încălcarea legii.

„Principalul nostru obiectiv este cel preventiv, urmărind să nu fie înregistrate incidente, conflicte sau alte situații care ar putea afecta siguranța cetățenilor, atât a participanților, cât și a celorlalte persoane. Precizăm că prima condiție legală care trebuie respectată pentru a putea organiza o manifestare în spațiul public este aceea de a o declara în prealabil. Totodată, reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile H.G. nr.293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României se permite, în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane. Având în vedere nerespectarea acestor obligațiilor legale, organizatorii vor fi sancționați contravențional”, au precizat reprezentanții IJJ Constanța.

De asemenea, au fost participanți la această manifestare care nu s-au conformat recomandărilor forțelor de ordine și nu au respectat măsurile sanitare de protecție individuala prevăzute de legislația în vigoare. Și aceștia vor fi identificați și sancționați, în raport de prevederile legale încălcate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Amenzi de aproape 50.000 de lei, aplicate de jandarmi în urma protestului de duminică din Constanța – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*