Directorul Școlii 29 și-a prezentat demisia în urma incidentului de la sfârșitul săptămânii trecute, când mai mulți copii au ajuns la Poliție

Anchetă internă declanșată de ISJ Constanța, în urma incidentului de la școala gimnazială 28

Directorul Școlii Gimnaziale Nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța, unde mai mulți adolescenți au fost amendați, la sfârșitul săptămânii trecute, de polițiștii Secției 2 Constanța, pentru că ar fi deranjat ordinea publică, fiind în curtea unității de învățământ, și-a prezentat demisia. Anunțul a fost făcut luni, 5 octombrie, de către șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Sorin Mihai.

„Domnul director și-a depus demisia în cursul zilei de ieri (duminică, 04 octombrie – n.r.). Nu are o motivare scrisă, este doar cea verbală, considerând că asemenea situații depășesc posibilitățile de a le manageria. Demisia este un act unilateral, nu discutăm de o acceptare. Dumnealui a cerut începând de mâine, și de mâine vom căuta să detașăm în interesul învățământului un alt cadru didactic care să ocupe funcția de director la această școală gimnazială”, a precizat inspectorul șef al ISJ Constanța.

La rândul lui, directorul unității de învățământ, Ion-Denys Ciorogaru, este de părere că polițiștii care i-au amendat pe copii au săvârșit un abuz, făcând exces de zel în aplicarea legii.

„Din punctul meu de vedere, s-a întâmplat un abuz. Uneori și legea, dacă nu ține cont de morală, poate fi abuzivă. Legea spune că în anumite ore nu ai voie să intri în spațiul școlii. Perfect adevărat. Poliția a venit, a amendat niște copii cuminți, din informațiile pe care le avem noi, care nu deranjau pe nimeni, stăteau de vorbă. (…)Vorbim de copii cu rezultate nu bune, ci foarte bune la învățătură, copii care nu ne-au creat niciodată probleme, copii care vin, salută, discutăm, trec special să ne vadă. Pentru care ani de zile școala 29 a fost un pol, un loc în care se întâlneau. Acum sunt la licee diferite, este tot singurul loc unde pot să se mai întâlnească, încă mai au prietenii. Mi se pare perfect absurd ceea ce s-a întâmplat. (…)Eu am luat decizia personală de a-mi depune demisia în semn de protest pentru că sunt reprezentantul unei instituții și ca reprezentant al unei instituții mi s-a părut perfect normal să am o reacție la modul abuziv în care Poliția s-a comportat față de foștii noștri elevi, dar și față de noi ca școală”, a spus Ion-Denys Ciorogaru.

Șeful ISJ Constanța a explicat însă că, potrivit actelor normative în vigoare, chiar dacă acei copii erau foști elevi ai școlii, acum sunt considerați ca fiind persoane străine și nu ar fi avut voie să mai intre în curtea instituției. Mai mult decât atât, din cauza pandemiei cu SARS-CoV-2, sporturile de echipă nu ar trebui sa se desfășoare.

„Ceea ce ne interesează pe noi în mod special este să atenționăm faptul că, în această perioadă, ordinul comun semnat de ministrul Educației și Cercetării și de ministrul Sănătății stabilește că accesul în unitățile de învățământ este interzis pentru persoanele străine. Copiii respectivi erau foști elevi ai unității de învățământ, nu mai făceau cursuri la această școală și, mai mult decât atât, erau în afara orele de program. (…) Pe mine mă interesează să transmit, cu precădere către managerii unităților de învățământ, să se asigure că unitățile de învățământ rămân închise pentru persoanele străine, pentru că trebuie să ne luăm toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina răspândirea SARS-CoV-2. Mesajul merge de asemenea și către părinți, care trebuie să ne fie alături și să înțeleagă faptul că, dacă în timpul programului unităților de învățământ, asigurăm toate condițiile și suntem extrem de precauți și ne dorim să preîntâmpinăm prin orice eforturi răspândirea SARS-CoV-2, același lucru ar trebuie într-un fel să se întâmple și după ce elevul pleacă din școală. Ce pot să spun în această situație este faptul că aceste incursiuni ale elevilor în spațiul școlar sunt interzise în afara orele de program și, mai mult decât atât, sporturile de echipă, dacă sunt interzise în timpul orelor de sport, ar trebui să fie un semnal de alarmă și pentru părinți și să aibă într-un fel modalitatea de a verifica dacă aceste sporturi de echipă se desfășoară în cadru legal sau se desfășoară având în vedere toate măsurile de prevenire a SARS-CoV-2”, a conchis Sorin Mihai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Am invatat la aceasta scoala,care are una din cele mai mari curti si este amenajata si pentru diferite sporturi.Respect pentru directorul demisionar,dintre cei mai buni in galeria directorilor acestei scoli,incepand cu domnul Constantin Paraschivescu.Si el a avut de infruntat ,in vremea comunistilor,tot felul de care isi dadeau importanta precum vorba,.Rusine acestei politii obediente si fricoase, care nu vede problemele reale care pe care ar trebui sa le rezolve intr-o tara si intr-un oras condus de hoti,tradatori,interlopi, precum si de legiuitori fara lege !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*