Direcția Locală de Evidență Persoane Constanța a simplificat procedura înregistrării actelor de deces, în contextul pandemiei SARS-CoV-2

A fost simplificată procedura înregistrării actelor de deces, în Constanța

Pentru a veni în ajutorul aparținătorilor și a-i scuti pe aceștia de drumuri inutile, Direcția Locală de Evidență Persoane Constanța a simplificat procedurile în sensul că mare parte din corespondență se poartă pe e-mail și telefonic.

„Precizăm că, după constatarea decesului, medicul sau persoana desemnată de la nivelul spitalului/unității medicale/Serviciului de medicină legală/medicilor de familie de pe raza municipiului Constanța va transmite pe adresa de e-mail spclep_starecivila@primaria-constanta.ro actele necesare înregistrării decesului (certificatul medical constatator al decesului și actul de identitate) urmând ca în termenul prevăzut de lege unitatea medicală să transmită Serviciului stare civilă documentele în original”, au precizat reprezentanții instituției.

Adeverința de înhumare se transmite în format electronic pe adresa de e-mail a medicului care a transmis documentele precizate anterior, acesta înmânând-o aparținătorilor.

Pentru eliberarea certificatului deces, Serviciul Stare Civilă îndrumă persoanele îndreptățite să solicite documentul să se programeze la numerele de telefon 0732013370 sau 0726530853.

„Menționăm că certificatul de deces se obține doar în baza cererii tip completate de persoanele îndreptățite și a dovezii plății taxei aferente în cuantum de 36 lei în regim de urgență/13 lei în regim normal, care se achită la casieria instituției”, au mai transmis sursele citate.

De asemenea, se recomandă ca solicitarea eliberării certificatului de deces să fie adresată Serviciului stare civilă din cadrul Primăriei localității de domiciliu a solicitantului personal, prin împuternicit cu procură specială sau împuternicire avocațială.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*