Din cauza unui deficit de doze, vaccinarea celor care deservesc activități esențiale a fost amânată cu 10 zile

Vârstnicii vor avea prioritate la vaccinare

Persoanele care deservesc activități esențiale programate la vaccinarea împotriva COVID-19 începând din 28 ianuarie, vor fi reprogramate cu o întârziere de 10 zile, din cauza unui deficit de doze.

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva coronavirusului, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a anunţat că scăderea livrărilor cu 51 la sută, față de calendarul programat, a cauzat un deficit de 117.000 de doze de vaccin. Drept urmare, s-a decis amânarea cu 10 zile a programărilor făcute pentru prima doză, dar numai pentru persoanele care deservesc activități esențiale, programate după data de 28 ianuarie.

„Începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru prima doză, ceea ce reprezintă 35.304 persoane. Vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie. Prima zi va fi 8 februarie. Se translatează cu 10 zile mai târziu”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

El a mai spus persoanele care au peste 65 de ani și cele care au boli cronice vor face vaccinul la data programată, iar în cazul celor care vin pentru rapel, va fi asigurată doza conform programării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*