Zeci de constănțeni amendați după ce au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Șoferi amendați după ce au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni derulează permanent acțiuni prin care verifică dacă proprietarii autovehiculelor care ocupau locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități erau îndreptățiți să facă acest lucru.

Astfel, în doar o zi, agenții din cadrul Serviciului Rutier al Direcției Generale Poliția Locală au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 24.930 lei și au ridicat un număr de 10 autovehicule de pe locurile special amenajate, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Conform art. 100, lit. g) din actul normativ menționat, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Șoferi amendați după ce au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. FOTO DGPL Constanța

„Menționăm că, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap”, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

Angajații Direcției Generale Poliția Locală se află permanent în sprijinul persoanelor cu dizabilități, acționând pentru respectarea și garantarea drepturilor acestora și fac apel la cetățeni să nu ocupe locurile de parcare destinate acestora dacă nu au acest drept.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*