De patru ori mai puține persoane au tranzitat, anul acesta, punctele de frontieră din Constanța

PTF Vama Veche. FOTO Adrian Boioglu

Numărul persoanelor care au tranzitat granița pe teritoriul județului Constanța a scăzut anul acesta de aproape patru ori, din cauza pandemiei COVID 19, comparativ cu cele înregistrate în aceeași perioadă a lui 2019.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, pe raza județului Constanța, la granița cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, dar două dintre acestea sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competență pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control eficient și operativ.

„În acest sens, a fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei și în cele mai aglomerate au fost utilizate toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora”, au precizat sursele citate.

Cu toate acestea, de la începutul anului și până în prezent, au tranzitat punctele de trecere a frontierei rutiere din subordinea Gărzii de Coastă un număr de 863.783 de persoane și 327.404 mijloace de transport.

„Astfel, comparativ cu perioada similară a anului 2019, se constată o scădere de aproximativ 394,1 la sută al numărului de călători (3.404.191 persoane) și o scădere de aproximativ 271,4 la sută al numărului mijloacelor de transport, această scădere se datorează pandemiei COVID 19”, au mai transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*