Din cauza situației epidemiologice actuale, programul de vizită la Spitalul Județean Constanța va fi limitat la două ore pe zi

Spitalul Județean Constanța. FOTO: SCJU Constanța

Având în vedere contextul epidemiologic actual, dar și recomandările autorităților, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanta a adoptat o serie de măsuri în vederea prevenirii răspândirii gripei și infecțiilor respiratorii. Respectarea acestora este obligatorie pentru protecția pacienților, aparținătorilor dar și a personalului spitalului.

Astfel, începând de marți, 10 ianuarie, accesul vizitatorilor în Spitalul Județean de Urgență Constanța va fi permis de luni până duminică numai în intervalul 13.00 – 15.00.

Totodată, în vederea protejării pacienților și a personalului medical, se interzice accesul vizitatorilor în secțiile cu risc: Neonatologie, Obstetrică Ginecologie 1 şi 2, Pediatrie, Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică.

„Venim în sprijinul pacienților internați în secțiile unde programul de vizită este suspendat, cu personal care va asigura serviciul de curierat, zilnic, în intervalele orare 11.00 – 12.00 și 16.00 – 17.00. Punctul de întalnire este la intrarea în spital dinspre bulevardul Tomis (ușa rotativă)”, au transmis reprezentanții unității sanitare.

Accesul vizitatorilor în salon este permis după cum urmează:

  • un vizitator/ pacient în saloanele cu trei paturi, pacienții putând fi vizitați pe rând;
  • un vizitator/ pacient în saloanele cu un număr de patru până la șase paturi, putând fi vizitați maximum doi pacienți în același timp;
  • durata vizitei este limitată la 15 minute;
  • nu este permis accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice de infecții respiratorii sau aflați în stare de ebrietate;
  • este obligatorie purtarea echipamentului de protecţie. Acesta este pus la dispoziția vizitatorilor gratuit si se regăsește la intrarea în fiecare secție.

De asemenea, masca de protecție este obligatorie în incinta spitalului, în timpul vizitei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*