Din această săptămână, copiii constănțenilor au la dispoziție patru locuri noi de joacă moderne

Din această săptămână, copiii constănțenilor au la dispoziție patru locuri noi de joacă moderne. FOTO: Primăria Constanța

Orașul Constanța dispune, începând din această săptămână, de patru noi locuri de joacă, modernizate și adaptate la cele mai înalte standarde de siguranță. Spațiile de pe aleea Egretei, bl. AV10, aleea Bravilor, bl. H1, strada Cișmelei și strada Dionisie cel Mic, bl. 56-58 au fost reconstruite de la zero pentru a oferi micilor locuitori o experiență de joacă inedită și în condiții de siguranță.

Potrivit Primăriei Constanța, aceste amenajări au inclus multiple etape de construcție, începând cu construirea zidurilor de sprijin pentru a asigura o siguranță sporită copiilor, așezarea unui pat de nisip și piatră pentru un teren confortabil și finalizarea cu un covor de cauciuc antitraumă, conceput pentru a preveni accidentele și pentru a oferi o suprafață permeabilă și fără praf, potrivit pentru joacă.

Elementele de joacă au fost alese cu grijă, respectând standardele europene și prioritățile de siguranță pentru copii. În plus, fiecare loc de joacă este echipat cu bănci de odihnă și coșuri de gunoi pentru a asigura confortul și curățenia în jurul acestor spații de divertisment.

În timp ce noile facilități de joacă sunt o sursă de bucurie și dezvoltare pentru cei mici, autoritățile fac apel către locuitorii orașului  să păstreze și să mențină în bună stare aceste zone. Cu încă 10 locuri de joacă în proces de amenajare și alte 35 în diferite stadii de proiectare, comunitatea este îndemnată să își asume responsabilitatea protejării acestor spații speciale create cu grijă pentru copii și familiile lor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*